Σχετικά με την υδρόλυση

Γιατί έχει σημασία ο Τύπος Υδρόλυσης

Η υδρόλυση είναι η χημική αποδόμηση μιας οργανικής ένωσης μέσω αντίδρασης με το νερό. Στα φυσικά λιπάσματα, υπάρχουν δύο κύριες μέθοδοι:

  • Χημική Υδρόλυση
  • Ενζυμική Υδρόλυση

Η χημική υδρόλυση με οξέα μπορεί μεν να είναι αποτελεσματική, αλλά παρουσιάζει μεγάλη αστάθεια, παράγει πρωτεΐνες χαμηλής ποιότητας και αφήνει υπολείμματα  στο τελικό προϊόν.

Σε τι καινοτομεί η APC Agro

Η APC Agro χρησιμοποιεί αποκλειστικά Ενζυμική Υδρόλυση στη παραγωγή των προϊόντων Pepton.
Πρόκειται για μία απόλυτα ελεγχόμενη διαδικασία σε χαμηλές θερμοκρασίες, που διασφαλίζει:

  • 100% καθαρές δομικές μονάδες πρωτεΐνης
  • Κανένα υπόλειμμα αμμωνίας
  • Υψηλή βιοδιαθεσιμότητα
  • Ασφαλή χρήση σε όλες τις καλλιέργειες

Πλεονεκτήματα Ενζυμικής Υδρόλυσης (Pepton)

  • Οι πρωτεΐνες διασπώνται με ειδικά ένζυμα (πρωτεάσες) σε ήπιες θερμοκρασίες
  • Πλήρως ελεγχόμενη αντίδραση
  • Υψηλό ποσοστό υδρολυμένων Levo αμινοξέων & πεπτιδίων τα οποία είναι άμεσα διαθέσιμα στο φυτό
  • Χωρίς υπολείμματα αμμωνίας
  • Κατάλληλο για βιολογικές & σύγχρονες καλλιέργειες υψηλών αποδόσεων

Συγκριτικά με την Χημική Υδρόλυση (Άλλα προϊόντα)

  • Οι πρωτεΐνες διασπώνται με χημικά σε υψηλές θερμοκρασίες
  • Μη ελεγχόμενη αντίδραση
  • Μεγάλο ποσοστό μη διαθέσιμων αμινοξέων
  • Υπολείμματα χλωριούχων ή θειικών αλάτων αμμωνίας
Scroll to Top