Σχετικά με την υδρόλυση
Γιατί έχει σημασία ο Τύπος Υδρόλυσης
Η υδρόλυση είναι η χημική αποδόμηση μιας οργανικής ένωσης μέσω αντίδρασης με το νερό. Στα φυσικά λιπάσματα, υπάρχουν δύο κύριες μέθοδοι:
- Χημική Υδρόλυση
- Ενζυμική Υδρόλυση
Η χημική υδρόλυση με οξέα μπορεί μεν να είναι αποτελεσματική, αλλά παρουσιάζει μεγάλη αστάθεια, παράγει πρωτεΐνες χαμηλής ποιότητας και αφήνει υπολείμματα στο τελικό προϊόν.
Σε τι καινοτομεί η APC Agro
Η APC Agro χρησιμοποιεί αποκλειστικά Ενζυμική Υδρόλυση στη παραγωγή των προϊόντων Pepton.
Πρόκειται για μία απόλυτα ελεγχόμενη διαδικασία σε χαμηλές θερμοκρασίες, που διασφαλίζει:
- 100% καθαρές δομικές μονάδες πρωτεΐνης
- Κανένα υπόλειμμα αμμωνίας
- Υψηλή βιοδιαθεσιμότητα
- Ασφαλή χρήση σε όλες τις καλλιέργειες
Πλεονεκτήματα Ενζυμικής Υδρόλυσης (Pepton)
- Οι πρωτεΐνες διασπώνται με ειδικά ένζυμα (πρωτεάσες) σε ήπιες θερμοκρασίες
- Πλήρως ελεγχόμενη αντίδραση
- Υψηλό ποσοστό υδρολυμένων Levo αμινοξέων & πεπτιδίων τα οποία είναι άμεσα διαθέσιμα στο φυτό
- Χωρίς υπολείμματα αμμωνίας
- Κατάλληλο για βιολογικές & σύγχρονες καλλιέργειες υψηλών αποδόσεων
Συγκριτικά με την Χημική Υδρόλυση (Άλλα προϊόντα)
- Οι πρωτεΐνες διασπώνται με χημικά σε υψηλές θερμοκρασίες
- Μη ελεγχόμενη αντίδραση
- Μεγάλο ποσοστό μη διαθέσιμων αμινοξέων
- Υπολείμματα χλωριούχων ή θειικών αλάτων αμμωνίας
